Skip to main content

CMV


CMV volleybal staat voor Cool Moves Volleybal en is een variant van volleybal speciaal ontwikkeld voor de jeugd. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud en biedt een leuke en uitdagende introductie tot de sport.

Het CMV volleybal is aangepast aan de behoeften en vaardigheden van jonge spelers, waarbij de nadruk ligt op plezier, ontwikkeling en teamwork. Het speelveld en de spelregels zijn aangepast aan de leeftijd en mogelijkheden van de kinderen, waardoor ze op een speelse manier kennis kunnen maken met volleybal.

Een belangrijk aspect van CMV volleybal is het gebruik van een speciale bal. De bal is lichter en zachter dan een reguliere volleybal, wat het gemakkelijker maakt voor de jeugdspelers om te passen, serveren en spelen. Hierdoor kunnen ze de basisvaardigheden van het volleybal op een toegankelijke manier leren en verbeteren.

CMV volleybal wordt gespeeld in teams, waarbij de teams zijn ingedeeld op basis van leeftijd en niveau. Dit zorgt voor gelijkwaardige en competitieve wedstrijden, waarbij iedereen de kans krijgt om actief deel te nemen en zich te ontwikkelen.

Naast het ontwikkelen van technische vaardigheden, ligt de focus bij CMV volleybal ook op sociale interactie en samenwerking. Kinderen leren om als team te werken, elkaar te ondersteunen en te communiceren. Deze aspecten zijn essentieel voor hun persoonlijke groei en het creëren van een positieve teamdynamiek.

CMV volleybal wordt vaak begeleid door ervaren coaches en trainers die speciaal zijn opgeleid om met jeugdspelers te werken. Ze zorgen voor een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen kunnen groeien, plezier hebben en hun passie voor volleybal kunnen ontwikkelen.

CMV volleybal biedt de jeugd de mogelijkheid om op jonge leeftijd kennis te maken met de sport, waarbij de focus ligt op spelplezier, technische vaardigheden en sociale interactie. Het legt een stevige basis voor verdere groei en de overgang naar regulier volleybal. Het is een geweldige manier om kinderen actief te betrekken bij volleybal en hen te inspireren om te blijven spelen en genieten van deze prachtige sport.