Skip to main content

Vertrouwenspersoon


De vertrouwenscontactpersonen (VCP) bij VCL zijn Claudia Regterschot en Marco Reumkens.
Claudia is direct te bereiken via claudia@vclandgraaf.nl en Marco is direct te bereiken per email marco@vclandgraaf.nl of per telefoon 06-54677755. 


Even voorstellen…

Mijn naam is Claudia Regterschot. Ik woon samen met Marc en ik heb 1 dochter. Mijn dochter Joleine is op 7 jarige leeftijd lid geworden bij VC Landgraaf en traint en speelt inmiddels, met nog steeds veel plezier, bij Dames 4. Zelf ben ik regelmatig bij VC Landgraaf te vinden op de tribune, als trouwe supporter, bij haar wedstrijden.

In het dagelijks leven werk ik in mijn eigen Natuurgeneeskundige Praktijk / Schoonheidssalon. Het werken met en voor mensen is dus dagelijkse kost. Respect – Integriteit – Ethiek – Educatie – Observeren – Onderzoek – Ontdekken – Ondernemen – Ontwikkelen – Balans – Vertrouwen – Openheid … vormen de onderstroom binnen mijn werk.

VC Landgraaf heeft mij benaderd om als vertrouwenspersoon van de club te fungeren. Als vertrouwenspersoon ben ik het aanspreekpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Zowel voor slachtoffers, beschuldigden als betrokkenen. Ik kan adviseren en ondersteunen bij het vinden van een oplossing, een luisterend oor bieden en eventueel doorverwijzen naar geschikte hulp.

Je kunt er altijd, onder alle omstandigheden vanuit gaan, dat jouw verhaal in principe vertrouwelijk wordt behandeld. Ik zeg in principe omdat, wanneer de veiligheid van andere leden in gevaar kan komen, ik het wel verplicht ben dit te melden.

Schroom niet om mij aan te spreken of me te mailen. Ook in gevallen als je dingen hoort of ziet gebeuren die niet door de beugel kunnen. Samen gaan we dan bekijken wat er aan de hand is  en of er iets mee gedaan moet worden.


Even voorstellen…
Het bestuur van VC Landgraaf heeft mij benaderd met het verzoek om per direct de VCP van de club te worden. Omdat ik het belangrijk vind dat er binnen de club
iemand is die het eerste aanspreekpunt is voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag heb ik ingestemd met dit verzoek.
Als je de stap wilt zetten om de VCP te benaderen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wie die VCP is. Vandaar dat ik mij via deze weg kort voorstel. Mijn naam is
Marco Reumkens. Ik ben vader van 2 kinderen, Nik en Fenne. Fenne is al enige tijd lid van VCL. Zo ben ik ook bij de club betrokken geraakt. Zelf heb ik nooit gevolleybald. Ik heb in mijn jeugd heel veel gevoetbald en sinds 2009 doe ik veel aan wielrennen en hardlopen.


Mocht je als lid van VCL mij nodig hebben voor advies of hulp, laat het mij dan weten.

Samen zoeken we dan naar een passende oplossing!


Bij de Nevobo is Janine Pleizier de VCP. Zij is te bereiken op 06-46317335.

Natuurlijk staat het je vrij om direct contact op te nemen met het door NOC*NSF opgezette ‘Vertrouwenspunt Sport’. Je kunt het Vertrouwenspunt Sport op vier verschillende manieren benaderen:

• Telefoon: 0900 202 55 90 (€ 0,10 per minuut) – maandag t/m vrijdag 08.00 – 22.00 uur, zaterdag 12.00 – 16.00 uur;
• WhatsApp: 06 53646928 (belangrijk: dit nummer is alleen bedoeld voor WhatsApp);
• E-mail: vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl 
• Websysteem: www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport.